top of page

Over ons

Hoe het begon

De familie Morren boert al drie generaties aan de Groenstraat 6 in Kortenaken. Toen Joke en Bert het bedrijf in 2000 overnamen, gingen ze voluit voor de familieappel Morren's Jonagored. Hierna begonnen ze ook peren te kweken en in 2005 kwam er de zomerappel Sissired bij. 

Bert staat ondertussen al 20 jaar aan het roer van Fruitbedrijf Morren.  Samen met zijn echtgenote Joke en drie kinderen woont hij ook op het Fruitbedrijf. Samen vechten ze tegen de kracht van de natuur, droogte, hagel, storm, vorst en wateroverlast; maar ook samen vieren ze bij een geslaagde oost, het einde van de pluk of een goede prijs per kilo. 

Verhaal Fruitbedrijf Morren
Over ons - Streekproducten Morren

Innovatief zijn

Ondertussen zijn de tijden ook voor fruitboeren veranderd, aangezien ze heel afhankelijk zijn van het weer en de economie. De laatste jaren zijn de weersomstandigheden fel veranderd en krijgen fruitboeren te maken met veel extreme droogtes, hebben we last van late vorst of net van extreme hitte. Ze moeten dus innovatief omgaan met het fruit dat niet goed genoeg is voor de veiling omdat ze te klein zijn, te veel plekjes hebben, ... 

Daarom startte Morren met extra’s zoals een Take-Away voor seizoenfruit (1 augustus tot 1 december), een eigen stroop van peren en een eigen appelsap. Als kers op de taart brachten ze ook hun eigen Morren Gin uit: gemaakt van acht botanicals waaronder jeneverbes, citroen en de eigen Morren's Jonagored-appel.  

bottom of page