top of page

Morren

APPLE GIN

Morren Appel Gin
Morren Appel Gin

Het verhaal achter de 'Morren apple gin'

Bert was altijd al verzot op een goed glas lekkere gin. Daarom gaf ik (Joke) hem voor kerstmis in 2019 een gepersonaliseerde fles gin cadeau. Een week later vierden we traditiegetrouw oudjaar met onze vriendengroep 'Kingere van Kotnake'. Omdat de vrienden even graag gin drinken als Bert, ging de fles natuurlijk al snel open en kwam Nathalie opeens met een idee: "Zeg Bert, jij moet jouw eigen gin uitbrengen'. 

Het toeval wou dat in 2020 Bert exact 20 jaar aan het hoofd van Fruitbedrijf Morren stond en dat de familie-appel Morren's Jonagored in dat jaar 40 jaar bestond. Voldoende reden om uit te pakken met een eigen gin en samen terug te blikken op al die jaren! 

Dus zo geschiedde... We stelden onze smaken en voorkeuren samen, in samenwerking met Fabullous, en kozen de fles en het recept. Samen met de 'Kingere van Kotnake' hielden we verschillende gin-tastings tot we allemaal overtuigd waren. Zo hebben we dus samen met onze familie en vrienden de smaak van Morren apple gin gekozen. 

Dit was het begin van een mooi verhaal. Ondertussen zijn we al een paar jaren verder en zijn we nog steeds even trots op onze eigen Morren Gin. Dank je wel aan onze familie en de 'Kingere van Kotnake' om ons te helpen en te steunen! 

Cadeaumand Morren Appel Gin

Smaak

Morren Gin wordt gemaakt van acht botanicals waaronder jeneverbes, citroen en de eigen Morren's Jonagored-appel. Belangrijk detail: deze appel is gekweekt in de boomgaard in Kortenaken, in de schaduw van de Sint-Amorkerk. Het is dus een echt Kortenaaks product. De gin is een zachte premium gin, die zeer goed ligt in verhouding prijs/kwaliteit. De appelgin wordt op de fles aanbevolen als ‘an apple a day, keeps the doctor away’!

Verkooppunten

Morren Gin is te verkrijgen bij onderstaande handelaars: 

Fruitbedrijf Morren

Streekproducten Hageland - Morren

Groenstraat 6, Kortenaken

Drinkcenter Vandepoel

Drinkcenter Vandepoel

Singellaan 22, Halen

Roos 14

B&B Roos 14

Klein Kempenseweg 14, Waanrode

DePitstop

DePitstop

Heidestraat 77, Rekem

Koffiepotje

Koffiepotje Halen

Fonteinstraat 20B, Halen

Café Oud Cortenaeken

Café Oud Cortenaeken

Dorpsplein 7, Kortenaken

bottom of page